До складу Наукової ради ESSENS входять провідні чеські експерти, технологи та вчені в галузі біотехнології, фармакології та харчування. У співпраці з академічними установами вони беруть участь у найрізноманітніших клінічних дослідженнях та активно займаються науковими дослідженнями й розробками. На основі вивчення знань, отриманих у власних та світових науково-дослідних програмах, вони спільно розробляють для ESSENS такі продукти, ефективність і якість яких у багато разів перевищує аналогічні товари на ринку.

RNDr. Eliška Čechová, Ph.D


Закінчила спеціальність "Аналітична та екологічна хімія" в університеті ім. Масарика в Брно, де після закінчила докторантуру. Також отримала досвід стажування за кордоном у Німеччині та Австрії. Вона зосередила свої дослідження на токсичних речовинах у навколишньому середовищі і грудному молоці та їх вплив на здоров'я людини. Після залишення наукового сектору вона займається розробкою нових харчових добавок і косметики, де застосовує свій попередній досвід, зокрема у доборі високоякісних компонентів для продуктів. Свою роботу публікує в наукових журналах та у вигляді корисних моделей.

RNDr. Petr Ryšávka


Його навчання в галузі генетики та молекулярної біології в університеті ім. Масарика в Брно стало його любов'ю життя. Після вирішення питання виробництва та розробки бактеріальних вакцин, або питання використання мікробних лізатів для підтримки імунної системи, відкрив унікальний біоплівковий пробіотик, який він запатентував. Любов до лабораторій і мікроскопів була успішно підтверджена і, таким чином, тісно почалася співпраця з низкою провідних вузів та розпочалася активна участь у міжнародно- клінічних випробуваннях. Як визнаний експерт, він частий гість на фармацевтичних та медичних конгресах, де читає лекції про вплив мікрофлори кишечника на здоров’я людини.

PharmDr. Milan Krajíček


Не всім пощастило мати роботу як хобі. У Мілана Крайічка це справді саме так. Фармацію він вивчав в Університеті Карла в місті Градец-Кралове, де розпочав свою наукову кар’єру завдяки студентській науковій діяльності. Уже на кафедрі фармацевтичної технології він спеціалізувався на технології лікарських форм і займається цією тематикою й сьогодні. Впровадження нових і перспективних речовин для лікування пацієнтів неможливе без клінічних випробувань, тому він співпрацює з низкою чеських і закордонних установ. Свої відкриття він також публікує в міжнародних фахових журналах та бере участь у фармацевтичних і медичних конгресах.

Ing. Jiří Štěpánek


Спеціальність «Автоматизовані системи керування технологічними процесами у машинобудуванні» у Вищій шахтарській школі – Технічному університеті в Остраві визначила його професійний шлях у машинобудуванні. Вдача та випадок були на його боці, коли після служби в армії він отримав посаду технолога в тогочасному харчовому підприємстві. Тут знадобилися його відмінні знання технологічних процесів, складних рецептур, а також постійна жага до навчання, яку він поглиблював на спеціалізованих закордонних семінарах і стажуваннях. Його теперішня діяльність поєднує у собі торгівлю, розробку та, передусім, улюблену сферу — технологію виробництва.

Ing. Anna Kołorzová


Після закінчення Вищої хіміко-технологічної школи в Празі, факультету харчових і біохімічних технологій зі спеціалізацією у технології молока та жирів, вона розпочала свою кар’єру у корпоративному підприємстві молочної промисловості, де спробувала себе на багатьох професійних посадах. Завдяки ентузіазму та управлінським здібностям вона зростала до керівної посади. Власний досвід, що найкращі речі на Землі створила сама природа, став її життєвим девізом. З цією провідною ідеєю вона залишила стабільну компанію та вирушила назустріч новим викликам. Її справжнім покликанням і головним напрямом діяльності стали розробка та технологія переробки бичачого колоструму.